2023. dec. 3.

I May Love You

december 03, 2023 9 Comments

 Fordítás kezdete: 2023.12.03.
Fordítás vége: 2024.02.23.

Cím: I May Love You - 对你不止是喜欢
Származás: Kína
Részek száma: 24
Futott: 2023.11.25. - 2023.12.13.
Csatorna: Mango TV
Időtartam: 50 perc

Rendező: Yi Lin (Love at Night, Hello, I'm at Your Service), Liu Dong (Novoland: Eagle Flag)
Forgatókönyvíró: Xin Xiao Yang (Falling Into You, Summer Again, Midsummer Is Full of Love), Hao Ru (Falling Into You, Sweet Teeth)
Műfaj: romantikus, vígjáték, dráma

Ismertető:
Tang Xin (Huang Ri Ying), a forgatókönyvíró, évek óta szerelmes a főnökébe, Tang Yinbe (Miles Wei) - bár a férfi a lány legjobb barátnőjébe szerelmes. Tang Xin elfojtja az érzelmeit, hogy senki se fedezhesse fel a titkát. Egy végzetes napon viszont minden megváltozik, mikor a barátnője elmondja Tang Yunak, hogy nem érdeklődik a férfi iránt. Így Tang Xin összeszedi a bátorságát és szerelmet vall a főnökének, aki abban a minutumban elutasítja őt.

Tang Xin megdöbben és úgy dönt, új életet kezd - tehát beadja a felmondását. Tang Yun viszont nem akarja, hogy a lány elhagyja a céget, így megpróbálja marasztalni. De vajon sikerrel jár? És a kínos helyzetek ellenére beköszönthet a szerelem a páros életében?

Szereplők:
Miles Wei mint Tang Yu
Huang Ri Ying mint Tang Xin
Yang Shi Ze mint Lu Zhi Xing
Zhang Mu Xi mint Tang Ding Ding
Fan Jin Wei mint Gao Heng
He Yu Hong mint You Huan

Előzetes:

2023. nov. 20.

Story of Kunning Palace

november 20, 2023 17 Comments
Videó letöltés:
Online megtekintés:

Fordítás kezdete: 2023.11.20.
Fordítás vége: 2024.07.07.

Cím: Story of Kunning Palace - 宁安如梦
Származás: Kína
Részek száma: 38
Futott: 2023.11.07. - 2023.11.29.
Csatorna: iQiyi
Időtartam: 45 perc

Rendező: Chu Yui Bun (Noble Aspirations, Ashes of Love, Eternal Love of Dream, Skate Into Love, The Long Ballad, The Blue Whisper, The Starry Love)
Forgatókönyvíró: Ren Zhuang Liu, Yan Mo Yi
Műfaj: történelmi, romantikus, dráma

Ismertető:
Jiang Xuening (Bai Lu) egész életében kihasznált mindent és mindenkit, hogy megszerezze a császárnéi címet. Ezzel nem csak tönkretette gyermekkori legjobb barátjával, Yan Linnel (Zhou Jun Wei) való kapcsolatát, de a nemes hivatalnokot, Zhang Zhe-t (Wang Xing Yue) is letartóztatták. Mikor rövid ideig tartó császárnéi uralkodása véget ér, Xueningen elhatalmasodik a bűntudat. Xie Wei (Zhang Ling He) segítségével a lázadók elfoglalják a fővárost és könyörtelenül kiirtják az egész királyi családot. Végső elkeseredettségében Xuening arra kéri Xie Weit, az ő életéért cserébe Zhang Zhe hadd maradjon életben, majd a lány végez önmagával...

A sors váratlan fordulatot hoz, s Xuening a korábbi emlékeit megőrizve 18 éves énjének testében tér magához, amikor még nem a palotában élt. Kap egy újabb esélyt az életre, így meg is fogadja, hogy máshogyan fog élni és soha többé nem megy a palota falain belülre. A végzet viszont nem így gondolja: Le Yang hercegnő tanulótársa lesz, és egyben Xie Wei, a köztiszteletben álló császári nevelő és tanácsadó tanítványává válik. Így a lány kénytelen lesz közel kerülni az ő halálához vezető förtelmes lázadás kiagyalójához...

Szereplők:
Bai Lu mint Jiang Xue Ning
Zhang Ling He mint Xie Wei
Wang Xing Yue mint Zhang Zhe
Zhou Jun Wei mint Yan Lin

Előzetes:

2023. okt. 25.

Why I Dress Up For Love

október 25, 2023 0 Comments
Videó letöltés:
Online megtekintés:

Fordítás kezdete: 2023.10.25.
Fordítás vége: 2023.12.28.

Cím: Why I Dress Up For Love / Kikazaru Koi ni wa Riyuu ga Atte - 着飾る恋には理由があって
Származás: Japán
Részek száma: 10
Futott: 2021.04.20. - 2021.06.22.
Csatorna: TBS
Időtartam: 45 perc

Rendező: Tsukahara Ayuko (My Happy Marriage, Saiai, Muchuu-sa, Kimi ni, Chugakusei Nikki, Cafe Funiculi Funicula, Unnatural)
Forgatókönyvíró: Kaneko Arisa (Pending Train: 8:23, Ashita Kimi to, Chugakusei Nikki)
Műfaj: romantikus, dráma, élet

Ismertető:
Mashiba Kurumi (Kawaguchi Haruna) publicistaként dolgozik az "el Arco Iris" nevű, a fiatalok körében a közösségi médiában egyre népszerűbbé váló belsőépítészeti cégnél. Igazi divatrajongó, aki számára létfontosságú a megjelenése, illetve nagyon ad mások véleményére. Szorgosan dolgozik, hogy elnyerje munkatársai és a főnöke, Hayama Shogo (Mukai Osamu) csodálatát.

Kurumi olyannyira belefeledkezik a munkájába, hogy elfelejti megújítani a bérleti szerződését, így egy idősebb barátnője, Saotome Kouko (Natsukawa Yui) segít neki új lakást találni. A házban viszont Kuruminak három idegennel kell majd együtt élnie, köztük Fujino Shunnal (Yokohama Ryusei), a minimalista szakáccsal, akinek az a célja, hogy minél egyszerűbb életet éljen. Ott van még Shun másodunokatestvére, Terai Haruto (Maruyama Ryuhei) is, aki online tanácsadóként dolgozik és a nap 24 órájában elérhető. A harmadik lakótárs pedig a feltörekvő művész, Hase Ayaka (Nakamure Anne), aki részmunkaidőben futárként dolgozik egy szupermarketben, az ideje többi részében pedig kortárs műveket készít. A történet azt járja körbe, hogy ezek a különböző korú, foglalkozású és értékrendű emberek hogyan élnek meg egy fedél alatt, és hogy Kurumi hogyan tanulja meg levetni a páncélját, hogy végre igazán önmaga lehessen.

Szereplők:
Kawaguchi Haruna mint Mashiba Kurumi
Yokohama Ryusei mint Fujino Shun
Natsukawa Yui mint Saotome Kouko
Maruyama Ryuhei mint Terai Haruto
Nakamure Anne mint Hase Ayaka
Mukai Osamu mint Hayama Shogo

2023. okt. 16.

Shounen no Abyss

október 16, 2023 0 Comments
Videó letöltés:
Online megtekintés:

Fordítás kezdete: 2023.10.16.
Fordítás vége: 2023.10.17.

Cím: Shounen no Abyss  / Boy's Abyss - 少年のアビス
Származás: Japán
Részek száma: 8
Futott: 2022.09.02. - 2022.10.21.
Csatorna: MBS
Időtartam: 24 perc

Rendező: Yuasa Hiroaki (Dekinai Futari, 30-sai made Dotei Da to Mahotsukai ni Nareru rashii, Cool Doji Danshi, 18-sai, Niizuma, Furin Shimasu.)
Forgatókönyvíró: Inukai Kyoko (Dried Flower: Our Room in July)
Műfaj: pszichológiai, romantikus, dráma

Ismertető:

A vidéki kisvárosban felnövő Kurose Reiji (Araki Towa) sosem hitt abban, hogy valaha is esélye lesz kitörni kis, sivár életéből. Keményen dolgozó édesanyjával, bezárkózó bátyjával és labilis nagymamájával együtt élve Reiji élete csak vidámnak nem nevezhető; ez megmagyarázza, hogy miért sokkal komorabb az életszemlélete, mint gyerekkori barátnőjének, Akiyama Sakukónak (Honda Miyu).

Sakuko megosztja vele az álmait, hogy majd egy napon a csillogó és kaotikus Tokióba költözik, ezzel próbál segíteni Reijinek, hogy átlásson a kisváros ürességén. Sajnos úgy tűnik, nagy erőfeszítések árán sem tudja kirántani legjobb barátját az egyre erősüdő depressziójából. Reiji életének komorságát és sivárságát csakis a kedvenc idol együttesének fellépései és a csoport legszebb tagja, Aoe Nagi (Kitano Hinako) képes elűzni. Mikor Reiji rájön, hogy Nagi a szülővárosa egyik kisboltjában dolgozik, az élete váratlan fordulatot vesz.

Akaratlanul is belerángatják egy rakás botrányba, így Reiji komor élete még sötétebb fordulatot vesz, ahogy egyre mélyebbre zuhan a hazugságok, a megszállottság és az árulás szövevényes hálójában. A világa egyre sötétebbé válik, de vajon Reiji megtalálja majd a módját, hogy megmeneküljön az őt elnyelő, komor szakadékból?

Szereplők:
Araki Towa mint Kurose Reiji
Kitano Hinako mint Aoe Nagi
Honda Miyu mint Akiyama Sakuko
Hori Natsuki mint Minegishi Gen
Matsui Rena mint Shibasawa Yuri

2023. okt. 15.

18-sai, Niizuma, Furin Shimasu.

október 15, 2023 0 Comments
Videó letöltés (MagicStar / Netflix):
Online megtekintés:

Fordítás kezdete: 2023.10.24.
Fordítás vége: 2023.12.23.

Cím: 18-sai, Niizuma, Furin Shimasu. - 18歳、新妻、不倫します。
Magyar cím: A hercegnő szerelmes testőre
Származás: Japán
Részek száma: 10
Futott: 2023.10.15. - 2023.12.17.
Csatorna: ABC, TV Asahi
Időtartam: 23 perc

Rendező: Yuasa Hiroaki (Cool Doji Danshi, Shounen no Abyss, Dekinai Futari, 30-sai made Dotei Da to Mahotsukai ni Nareru rashii)
Forgatókönyvíró: Aso Kumiko
Műfaj: romantikus, dráma

Ismertető:
Sanjo Meika (Yabuki Nako) egy hatalmas ingatlancég, a Sanjo Birodalom örökösnője. A szülei utasítására 18 évesen elrendezett házasságot kell kötnie valakivel, ám Meika mindenáron ahhoz szeretne feleségül menni, akibe szerelmes is. Ekkor megkéri a testőrét, Fujimiya Kou-t (Fujii Ryusei), hogy legyen a szélhámos férje, cserébe a férfi szabadon nőzhet és folytathat viszonyt bárkivel. Meika nem is sejti, hogy a férfi valójában régóta szerelmes belé...


Szereplők:
Fujii Ryusei mint Fujimiya Kou
Yabuki Nako mint Sanjo Meika

2023. okt. 12.

A Good Day to Be a Dog

október 12, 2023 3 Comments
Videó letöltés (NF WEB-DL):
MkvDrama (jelszó: 6585)
Dramaday (NF WEB-DL)
Videó letöltés (VIU WEB-DL)
Online megtekintés:

Fordítás kezdete: 2023.10.12.
Fordítás vége: 2024.01.11.

 Cím: A Good Day to Be a Dog / Lovely Again Today 오늘도 사랑스럽개
Magyar cím: Kutya egy szerelem
Származás: Dél-Korea
Részek száma: 14
Futott: 2023.10.11. - 2023.01.10.
Csatorna: MBC
Időtartam: 60 perc

Rendező: Kim Dae Woong
Forgatókönyvíró: Baek In Ah
 Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasy, természetfeletti

Ismertető:
Han Hae Na (Park Gyu Young) koreai irodalomtanárnőt egy rendkívül szokatlan átok sújtja: Ha megcsókol egy férfit, minden éjjel kutyává kell változnia, majd reggel visszakapja emberi alakját. Az átok csupán egy módon törhető meg - ha még egy csókot kap ugyanattól a férfitól... méghozzá kutyaként!

Hae Na szerelmes az iskola egyik történelemtanárjába, Lee Bo Kyumba (Lee Hyun Woo). Annyira odavan érte, hogy állítása szerint Bo Kyum az egyetlen oka, amiért minden nap bemegy dolgozni. Egy este viszont elkapja a hév és részegen megcsókolja a férfit - majd rájön, hogy az illető nem is Bo Kyum... hanem egy másik kollégája, Jin Seo Won (Cha Eun Woo). Sajnos bár Seo Won rendkívül jóképű, egy korábbi traumatikus eset miatt retteg a kutyáktól. Hae Na mivel vonzza a kutyákat, így Seo Won nagyon ellenszenves iránta. A tanárnő viszont valahogyan el kell nyerje a szívét és csókot kell lopnia tőle, különben egész életét kutyaként kell leélnie...

Szereplők:
Park Gyu Young mint Han Hae Na
Cha Eun Woo mint Jin Seo Won
Lee Hyun Woo mint Lee Bo Kyum

Előzetes:

2023. szept. 28.

South Wind Knows

szeptember 28, 2023 3 Comments
Cím: South Wind Knows / South Wind Knows My Mood - 南风知我意
Származás: Kína
Részek száma: 39
Futott: 2023.09.12. - 2023.10.17.
Csatorna: Youku
Időtartam: 45 perc

Rendező: Leon Li (Our Times, Twilight, Autumn Cicada), Liu Hong Yuan (Reset, Nirvana in Fire)
Forgatókönyvíró: Wang Ying Fei, Shao Zi (Le Coup de Foudre)
Műfaj: rejtély, romantikus, élet, melodráma

Ismertető:
Miközben a botanikus Fu Yun Shen (Cheng Yi) egy rendkívüli gyógyhatású növényt kutat, megismeri Zhu Jiut (Zhang Yu Xi), egy orvost, aki éppen humanitárius missziót teljesíti egy fejlődő országban. Egy félreértés miatt rosszul indul a kapcsolatuk, idővel viszont vonzódni kezdenek egymáshoz. Mikor a küldetése valódi célja és egy autóbaleset miatt Fu Yun Shen megsérül és túlhajszolja magát, arra a megítélésre jut, hogy a Zhu Jiuval való kapcsolata reménytelen...

Azonban a sors még nem végzett a párossal: Egy évvel később Zhu Jiu és Fu Yun Shen újra találkoznak, ám teljesen más körülmények között. Ismét megérzik a szerelem vonzását és úgy döntenek, adnak egy második esélyt a kapcsolatuknak. De ahogyan újraélesztik kapcsolatukat, Zhu Jiu megdöbbentő és nyugtalanító felfedezésekre jut a szülei halálát illetően. Vajon ezek a felfedezések derékba törik a fiatal pár románcát? Vagy a szerelem ereje mindent legyőz?

Szereplők:
Cheng Yi mint Fu Yun Shen
Zhang Yu Xi mint Zhu Jiu
Li Xin Ze mint Chen Le
Yan Xiao mint Gu Ruan Ruan

Előzetes:

2023. szept. 25.

Parallel World

szeptember 25, 2023 0 Comments
Videó letöltés:
Online megtekintés:

 Fordítás kezdete: 2023.09.25.
Fordítás vége: 2023.12.12.

Cím: Parallel World / West Out of the Yu Men - 西出玉门
Származás: Kína
Részek száma: 38
Futott: 2023.09.07. - 2023.10.07.
Csatorna: Tencent Video
Időtartam: 35 perc

Rendező és forgatókönyvíró: Su Chao Bin
Műfaj: thriller, romantikus, dráma, fantasy

Ismertető:
"Sivatagi rózsa", azaz Ye Liu Xi (Ni Ni) amnéziában szenved és kétségbeesetten próbálja kideríteni az igazságot a múltjáról. Chang Dongot (Bai Yu) szorongás gyötri, mivel két évvel ezelőtt egy rejtélyes sivatagi viharban a tizennyolc tagú csapatát betemette a forró sivatagi homok. Amikor útjaik keresztezik egymást, Chang Dong rájön, hogy Ye Liu Xi segíthet neki kideríteni az igazságot arról, mi történt a szerencsétlenül járt csapatával. Liu Xi pedig úgy gondolja, a harcedzett férfi talán segíthet megtalálnia a keresett válaszait.

De minél közelebb kerül ez a páros az igazsághoz, annál mélyebbre kell hatolniuk a tüzes sivatagban - a sivatag szíve pedig tele van kimondhatatlan veszélyekkel. Vajon megtalálják-e a keresett válaszokat... vagy ugyanolyan hátborzongató sorsra jutnak, mint Chang Dong csapata?

Szereplők:
Ni Ni mint Ye Liu Xi
Bai Yu mint Chang Dong
Jin Han mint Jiang Zhan
Meng Zi Yi mint Long Zhi
Zhang Yi Shang mint Kong Yang
Zhao Da mint Fei Tang
Xia Meng mint Ding Liu
Li Yun Rui mint Gao Shen
Lu Yu Xiao mint A He

Előzetes:

2023. aug. 6.

My Dearest

augusztus 06, 2023 0 Comments
Videó letöltés (WEB-DL, Kocowa):
Videó letöltés (AMZN változat)
Online megtekintés:

Fordítás kezdete: 2023.08.06.
Fordítás vége: 2023.11.19.

 Cím: My Dearest / Lovers 연인
Magyar cím: Kedvesem
Származás: Dél-Korea
Részek száma: 21 (10+11)
Futott: 2023.08.04. - 2023.09.02. (1. évad), 2023.10.13. - 2023.11.18. (2. évad)
Csatorna: MBC
Időtartam: 75 perc

Rendező: Kim Sung Yong (The Veil)
Forgatókönyvíró: Hwang Jin Young (Rebel: Thief Who Stole the People, The King's Daughter, Soo Baek Hyang)
 Műfaj: történelmi, romantikus, melodráma

Ismertető:
Egy nemes nő és egy rejtélyes férfi szerelmi története, mely Joseonban, a Qing invázó idején játszódik (1636).

Lee Jang Hyun (Namgoong Min) cél és vágyak nélkül él. Egy kőszívű férfi, aki senkit sem szeret. Ez azonban megváltozik, mikor megismeri Yu Gil Chaet (Ahn Eun Jin) és megismerkedik a szerelem érzésével. Gil Chae elbűvölő lány, akit mindenki csodál, viszont első szerelme, Nam Yeon Jun (Lee Hak Joo) már eljegyezte a legjobb barátnőjét, Kyung Eun Haet (Lee Da In). Yeon Jun, a Sungkyunkwan diákja küzd a Gil Chae iránti érzéseivel, ám az eljegyzést a hagyományok miatt nem bonthatja fel. Eun Ae nem kételkedik kettejükben, illetve nem is neheztel rájuk.

Ahogy Jang Hyun belegabalyodik ebbe a szokatlan szerelmi háromszögbe, Gil Chae, aki eddig csak Yeon Junt szerette, összezavarodik a saját érzéseivel kapcsolatban. Négyük kapcsolata még nagyobb fordulathoz ér, mikor az országban kitör a háború.

Vajon képesek lesznek túlélni a háború megpróbáltatásait és a káosz közepette beteljesíteni a szerelmüket?

Szereplők:
Namgoong Min mint Lee Jang Hyun
Ahn Eun Jin mint Yu Gil Chae
Lee Hak Joo mint Nam Yeon Jun
Lee Da In mint Kyung Eun Hae
Kim Yoon Woo mint Ryang Eum